Svečanost u Vijećnici povodom slanja finalne prijavne knjige

//Svečanost u Vijećnici povodom slanja finalne prijavne knjige

Svečanost u Vijećnici povodom slanja finalne prijavne knjige

„Mostarski umjetnici i kreativci kroz Forum 2024 prepoznali su projekt kandidature Mostara za europsku prijestolnicu kulture kao povijesnu priliku  koju Mostar ne smije propustiti, a gradska administracija je pružila svu potrebnu podršku kako bi ovaj cilj učinili dostižnim. Naslov europske prijestolnice kulture  snažna je alatka za društvenu transformaciju i integraciju, te ubrzanu reurbanizaciju Mostara i njegovih građana pa je ovaj projekt dobio nepodijeljenu podršku u svim segmentima društva pa i suglasnost mostarskih političkih stranaka, kao i viših instanci vlasti u BiH“, kazao je u svom obraćanju u Gradskoj vijećnici na svečanosti povodom slanja finalne prijavne knjige za europsku prijestolnicu kulture 2024. gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Ljudi iz Foruma 2024 svim srcem, znanjem i mogućnostima su se uključili u izradu, a sve to, kako je kazao Bešlić, vidjevši bolju budućnost grada kroz ovaj projekt.

„Kada smo već popravili mostove i izgradili nove, želja je da i pokidane veze popravimo, uz uzajamno poštovanje i uvažavanje“, kazao je gradonačelnik Bešlić.

Mostar je, uz Banja Luku i norveški Bodo, finalist u utrci za EPK 2024., a svojim sloganom „Sve je premostivo“ odlučno se želi pokazati kako se zaista sve može premostiti i nadvladati pa i duboke ratne traume i podjele.

„Smatramo kako je najbolji način integracije uvažavanje svih naših različitosti i njihovo povezivanje i da je to najvažnija kulturna infrastruktura koja je dovoljno jaka i složena da može prihvatiti i nositi sve bitne kulturne specifičnosti interkulturnoga grada“, rečeno je iz Tima 2024.

Upravo ovom prigodom Mostarci, ali i svi ostali imaju priliku dva dana uživati u koncertima na otvorenom koji će se održavati na pet bina u Starom gradu. Odlična atmosfera je zagarantirana.

2019-08-23T20:57:28+00:00 23. 8. 2019.|Kategorije: Novosti|

About the Author:

Ostavite komentar