Loading Events
  • This event has passed.

Drugu godinu zaredom u Mostaru priređujemo “Novogodišnji koncert” – spektakl kakav se viđa samo u Beču.

U ponedjeljak 21. 1. s početkom u 19.00 sati Simfonijski orkestar Mostar u velikoj dvorani Kosače okupit će 54 glazbenika iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Trebinja, Banjaluke, Sarajeva, Splita, Dubrovnika, Zagreba i Beograda. Predvođeni, kao i prošle godine, bečkim maestrom Giuseppeom Terzom donijet će hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice.

Kao da sjede u bečkom Glazbenom zavodu, slušatelji će moći uživati u koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss, a mostarski su simfoničari ove godine u program uvrstili i prigodna djela Berlioza i Rossinija.
Ples balerina, zvučni i vizualni efekti, cvjetni ugođaj … samo su neke od dodatnih poslastica za publiku.

Glavni pokrovitelj koncerta je Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne, a koncert su značajno pripomogli: Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na čelu s premijerom dr. Nevenkom Hercegom, Grad Mostar, Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače i tvrtka Avacom.

Simfonijski orkestar Mostar još jednom organizira gigantski koncert kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi i poziva sve ljubitelje lijepoga, a napose lijepe glazbe, da u ovom vremenu užurbanosti dođu uživati i doživjeti Beč u Mostaru. Poželjan je primjeren Dress code.
Karte se mogu nabaviti na porti u Kosači radnim danom od 13:00 do 20:00 sati ili rezervirati na broj 063 940 584.

Radujemo se Vašem dolasku!