Loading Događanja
  • Ovaj događaj je prošao.

~ Klapa Cambi Split, jedna od najpopularnijih dalmatinskih klapa, stiže u Mostar. 🎶❤️
Koncert klape Cambi Split, na kojem je posebna gošća Zorica Kondža, održat će se 21.05.2019. u Mostaru, HD Herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20h.

~ Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike. 🎵
Priča o klapi Cambi započela je 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potječe od splitske plemićke obitelji Cambi koja je imala svoje posjede na području cijele Dalmacije. Klapa od 2007. godine djeluje sa sjedištem u Splitu.
Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživjela je kroz svoju povijest brojne promjene.
Devedesetih godina prošlog stoljeća klapa započinje svoj trijumfalni pohod na klapskoj i estradnoj sceni te uzastopno pobjedjuje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, te na medjunarodnom Festivalu zborova u Veroni. Istodobno klapa Cambi započinje suradnju Z.S.Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svijetu koja je odredila budući tijek djelovanja klapskih skupina. Klapske skupine time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pjesme, a obradama popularnih skladbi mnogo mladih postaje istinskim zaljubljenicima klapske glazbe što je dovelo do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih skupina.
U posljednje dvije godine uz mnogobrojne nastupe, klapa Cambi je održala i koncert na Tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku, Kuli Kamerlango u Trogiru. Klapa je nedavno snimila i glazbeni video spot glasovitog svjetskog glazbenog hita “The show must go on”, grupe Queen. Također je i suorganizator Festivala klapske pjesme „Jelsa od versa”.
▪️ULAZNICE su u prodaji na BLAGAJNI HD Herceg Stjepan Kosača.
▪️Sve informacije vezano za ulaznice možete dobiti na broj ☎️+387 63 940 584